Кнежени дариха 95 000 лв. за болницата си срещу коронавируса

Кнежени дариха 95 000 лв. за болницата си срещу коронавируса

Само няколко дни след отправения апел за дарения, община Кнежа получи 95 000 лв. от местния бизнес. Средствата бяха предоставени на болницата в Кнежа за закупуване на необходимото оборудване за борба с коронавируса.

От МБАЛ Кнежа веднага са доставили най-важния апарат- респиратор, а втори е поръчан и предстои доставката му. Останалата апаратура, която ще получи болницата е 8  аспирационни помпи, ехограф, дефибрилатор, инфузионна помпа, перфузор и пациентни монитори и др.

Така с изцяло ново оборудване ще бъде осигурено отделение за борба с коронавируса, както изисква заповедта на министъра на здравеопазването и оперативния щаб. Това създава допълнителна сигурност на жителите не само на община Кнежа, но и на съседните общини, които могат да получат изследване и лечение без да пътуват стотици километри.

Припомняме, че община Кнежа бе от първите, които взеха спешни мерки срещу вируса с ушиване и подсигуряване на маски, дезинфекция и бързи тестове за вируса.

С думи на гореща благодарност към дарителите се обърна кметът на общината Илийчо Лачовски. „Вашият благороден жест на съпричастност и солидарност ми вдъхва увереност, че в трудните моменти се обединяваме.  Кнежа може да е малка община, но добрината у хората е безгранична! Благодаря ви от сърце! Казват, че направеното добро във времена на трудност и изпитания, се връща двойно! Надявам се да не се наложи да използваме апаратурата за болни от коронавируса, но тя е животоспасяваща и ще служи на болницата и занапред.  За пореден път апелирам – спазвайте инструкциите и си останете вкъщи!“, се казва в обръщението на кмета Лачовски.
2020-03-27 16:47:25