Засегнатото от коронавируса село получи 5000 лв.

Засегнатото от коронавируса село получи 5000 лв.

Засегнатото от коронавируса село Василовци получи дарение от 5000 лева от фондация „Америка за България“. Специални благодарности по този повод отправи кметът на община Брусарци Наташа Младенова. Те ще отидат за посрещане на нуждите за борбата срещу пандемията.

Припомняме, че от Василовци бяха двамата съпрузи, на които първи в страната бе отрит вируса. За съжаление те починаха от усложненията на опасната болест. Семейството живеело постоянно в селото, но на 1 март заминали при сина си в София.

Екип на РЗИ е пристигнал в селото, за да установи хората, които са контактували с двамата болни съпрузи. Девет са поставените лица под домашна карантина в селото. Присъствалите на тържеството в Лом, от където е тръгнала заразата, вече са здрави и с изтекла карантина, съобщи кметът на общината Наташа Младенова.

Хората в село Василовци са спокойни, взети са всички мерки, дезинфекцирани са всички обществени сгради. Хората спазват мерките, пазаруват, извършваме им услуги в кметството, споделя кметът Огнян Йорданов.
2020-03-27 12:25:45