Кристният център към Община Мездра подпомогна нуждаещи се

Кристният център към Община Мездра подпомогна нуждаещи се

Кристният център към Община Мездра подпомогна нуждаещи се да си купят лекарства и хранителни продукти

Кризисният център, сформиран към Община Мездра по препоръка на Общинския оперативен щаб, продължава да изпълнява заявки, подадени на горещите телефони в Общината от нуждаещи се хора, за закупуване на хранителни продукти и медикаменти.

От началото на тази седмица дежурният екип помогна на три възрастни жени от Мездра, които живеят на улиците „Патриарх Евтимий“, „Бузлуджа“ и „Св. св. Кирил и Методий“ да се снабдят с продукти от първа необходимост и лекарства. Удовлетворени бяха и молбите на четирима жители на гр. Мездра и на селата Горна Бешовица и Елисейна да си закупят медикаменти.

Община Мездра откликна на молбата за помощ на столичанка, временен жител на село Боденец, която се грижи за 82-годишния си баща, страдащ от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Със съдействието на Общинската администрация и на Кметство Боденец на жената е издадено удостоверение за настоящ адрес, за да може да пътува безпроблемно до София и обратно, където работи и живее постоянно, като същевременно се грижи за своя баща.

Общинско предприятие „Чистота“ снабди домакинството с нова кофа за смет и ремонтира уличната лампа пред дома на семейството. Възрастният мъж ще продължи да ползва и услугите на Домашния социален патронаж, откъдето му доставят топла храна.

Община Мездра отново напомня, че всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 часа на тел. 0885 114 607, 0888 664 168 и 0879 830 900 се приемат заявки от самотно живеещи, трудноподвижни, болни или възрастни хора без близки и роднини за закупуване на хранителни продукти и медикаменти.

Заявки, получени до 12:00 часа, се изпълняват още същия ден, а поръчките, постъпили след този час - на следващия ден предиобед.

Средствата за покупките се осигуряват от нуждаещите се лица.

След закупуване на продуктите и лекарствата, сътрудниците към Общинския оперативен щаб, ангажирани с доставката, представят касов бон на съответния ползвател на услугата.


1


2020-03-26 16:59:55