Свидетелствата за съдимост само по електронен път

Свидетелствата за съдимост само по електронен път

Свидетелствата за съдимост временно ще се издават по електронен път до 13 април. Това съобщиха от Районният съд в Козлодуй. Изключение ще се прави само за служебно издаваните справки за съдимост.

„По повод исканията за издаване свидетелства за съдимост и многобройните запитвания, РС Козлодуй Ви напомня, че до 13 април 2020 година този документ се издава само по електронен път, с изключение на служебно издаваните справки за съдимост. Поясняваме, че издаването по електронен път се извършва само чрез страницата на Министерство на правосъдието, само при издаден квалифициран електронен подпис. Препратка към системата има и в сайта на правораздавателната институция в крайдунавския град на текущата главна страница в раздел „Електронни услуги“, се казва в уведомлението на храма на Темида.

За периода на извънредните мерки подаването на всякакъв вид документи да се извършва по пощата или по електронен път, а справки на телефон 0973/89675 или по електронен път на адрес [email protected] За периода до 13 април е забранен достъпа в съдебната сграда на граждани, страни по дела, вещи лица, преводачи, адвокати и всички други лица, освен призованите по образуваните и насрочени за разглеждане спешни дела, допълват от Районният съд в Козлодуй.
2020-03-24 11:40:33