Дезинфекцират жилищните сгради в Мездра

Дезинфекцират жилищните сгради в Мездра

С цел ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на община Мездра и в изпълнение препоръките на Общинския оперативен щаб, от утре, 24 март 2020 г. (вторник) Общинското предприятие „Чистота“ започва поетапна дезинфекция на многофамилните жилищни сгради в гр. Мездра. По график до края на седмицата ще бъдат обработени със специален разтвор общите части на всички сгради в режим на етажна собственост - входове, стълбища, асансьори, мазета и др., както и околоблоковите пространства.

През почивните дни служители на ОбП „Чистота“ извършиха третиране с дезинфектанти в селата Елисейна, Зли дол, Кален, Цаконица и Горна Бешовица, както и на улици, зелени площи, детски и спортни площадки в кв. „Принчовец“ и в квартала западно от бившото текстилно предприятие „Сънитекс“ в гр. Мездра. Продължи и дезинфекцията на градските улици, тротоари, пешеходни зони и други обществени места.

В края на миналата работна седмица екипи на общинското предприятие, оборудвани със специални защитни облекла и технически средства, извършиха дезинфекция в останалите населени места от общината, както и  на пространствата в района на МБАЛ - Мездра, поликлиниката, Дома за стари хора, автогарата и жп гарата.

Предвид лошите метеорологични условия, през следващите няколко дни обработката с препарати на обществените пространства в гр. Мездра ще бъде преустановена. Веднага щом времето се оправи, дезинфекцията ще бъде подновена.
2020-03-23 14:42:52