Дезинфекцират селата

 Дезинфекцират селата

В изпълнение на решенията, взети от Общинския оперативен щаб за превенция на разпространението на коронавируса, служители Общинското предприятие "Чистота" започнаха поетапна дезинфекция на населените места в община Мездра. По график се обработват улици, зони за отдих, детски и спортни площадки, както и други обществени места. Един екип извършва дезинфекция в направлението Люти брод - Ребърково - Люти дол - Типченица - Дърманци - Лик - Ослен Криводол, а друг в направлението Руска Бела - Боденец - Крапец - Върбешница - Долна и Горна Кремена - Кален - Цаконица - Горна Бешовица. Третирането с дезинфектанти ще продължи и през следващите дни в направленията Брусен - Царевец - Старо село и в селата от района на Искърското дефиле.

С помощта на собствена техника и жива сила кметство Зверино организира обработка на обществените площи в най-голямото село в общината. Продължава и поетапната дезинфекция на улиците и на обществените места в гр. Мездра.

Междувременно се извършват проверки на търговски обекти за спазване на противоепидемичните мерки. Всички собственици на вендинг автомати са предупредени да преустановят дейността им, а на самите машини са поставени известия от Община Мездра.

 
2020-03-20 12:18:19