Христо Доков: Прекратявам порочни практики, за да спре разграбването на община Криводол

Христо Доков: Прекратявам порочни практики, за да спре разграбването на община Криводол

Скъпи съграждани, позволявам си да напиша тези няколко реда във връзка с появилата се поредна невярна статия в една „независима и загрижена“ местна медия. Не искам да се оправдавам пред Вас, защото изнесените факти не отговарят на действителността. Това, което прави Общинска администрация под мое ръководство, е точно обратното – да спре всички порочни практики, които наследих на този пост, а те не са никак малко. Приех да се кандидатирам за кмет на община Криводол единствено с идеята да спра разграбването на общината, и да допринеса за нейния просперитет и развитие, за бъде тя едно по-добро място за живот .
Това, което предприех по повод тези карти за зареждане на гориво на служебните коли, които бяха раздадени на шофьорите до сега, е да ги събера от тях и да ги предоставя на заместник-кмета Валентин Кирилов, в ресора, на които е транспортното обслужване на общината. Под негово ръководство се предприе нова практика, която въведохме за по-голям контрол на изразходваните средства за горива, а именно ,служител на общината да ходи на място на бензиностанцията заедно със всяка кола при зареждането и с гориво. Този двустепенен контрол доведе и до очакваните добри резултати. Намалихме разхода за гориво с около 50%, но не за сметка на изминати километри. При направения анализ на фактурите в счетоводството за изминалите месеци, преди встъпването ми в длъжност, ще посоча като пример месец Октомври 2019 г -общината е платила 15 961.75лв. за горива. След въвеждането на двустепенния контрол – за месец Декември 2019 г. – сумата вече е 7 419.14лв., за Януари 2020г - 8525.52 лв. Разликата е очевидна и е ясно, че този модел на работа на общинска администрация е положителен и дава добри резултати, и не знам кого мога да облагодетелствам според „независимата и загрижена“ местна медия.
Във връзка с тези факти, които ви предоставям можете сами да си направите извод, какви са моите намерения. Това обаче не е единствената лоша практика на предишното ръководство. Натъкнахме се на много такива подобни схеми и това ме накара да направя независим финансов Одит на общината, който потвърди моите подозрения за лоши практики за източване на и без това закъсалата финансово община Криводол, които практики прекратих незабавно. Това мое действие явно не се харесва на някои хора, които са се възползвали в продължение на години от порочните схеми в Общината и поднасят недостоверна информация на „независимата и загрижена местна медия“ .
На територията на Общината предстоят да бъдат реализирани много проекти и се надявам, че със общи усилия ще променим облика и стандарта на живот в Общината .
Надлежно ви прикрепвам към този материал и споменатите фактури за гориво, за да няма съмнения и безпочвени коментари по тази тема. Фактите сами говорят за предприетите мерки от мен. Оставам на Вас да си направите сами изводи на кого да вярвате и кои медии да четете. Предстоят още интересни материали по въпрос на тази медия, сами ще разберете каква е целта на тези безумни публикации, който уронват престижа на истинските журналисти и на Общинска Администрация Криводол.
Христо Доков – кмет на община Криводол
2020-03-19 14:50:46