Вечерен час и затворени баничарници въвеждат в Козлодуй

Вечерен час и затворени баничарници въвеждат в Козлодуй

Кметът на община Козлодуй, Маринела Николова, издаде нова заповед за по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 на територията на общината. Документът идва след решение на Общинския кризисен щаб за приемане на рестриктивни мерки по отношение на социалната дистанция в Козлодуй и населените места.

Ето и част от категоричните мерки, въведени от Община Козлодуй като превенция срещу разпространението на COVID-19:

Въвежда се вечерен час за цялата територия на община Козлодуй – жителите и гостите на населените места в общината не могат да напускат имотите си (местата, в които са настанени – за гостите) в часовете между 22 часа вечерта и 06 сутринта. Изключение са работещите на смени и нуждаещите се от спешна медицинска помощ.

Всички лица, завърнали се от чужбина, да спазват карантинния срок в домашни условия. Същите да попълват декларация, която се предоставя от общинска администрация и/или от служители на съставните кметства. Гражданите под карантина да информират по телефон личния си лекар за здравословното си състояние.

Преустановяват се посещенията в детския парк, във всички детски площадки на територията на общината (включително и площадките в дворните места на детските градини), в спортните зали и спортните стадиони, в заградените спортни игрища, в площадки с всякакъв вид спортни и детски съоръжения.

Преустановява се дейността на павилиони, лавки за закуски, баничарници, вендинг автомати и кафе автомати.

– Във всички търговски обекти се забранява продажбата на разливни напитки.

– Преустановява се дейността на всички закрити и открити пазари на територията на община Козлодуй.

Всяка община има автономията да въвежда допълнителни мерки по време на извънредно положение, а на нашата територия има стратегически обект, така че сме длъжни да бъдем стриктни и безкомпромисни. Гражданите следва да знаят, че предвидените мерки не противоречат на разпоредбата на чл. 57 ал. 2 от Конституцията на Република България и не са засегнати конституционните им права. Разчитам, че всички ще спазват новите правила. Само така можем да опазим себе си и близките си! Нека покажем, че можем да сме отговорни!”, призовава кметът на община Козлодуй, Маринела Николова.
2020-03-18 09:04:25