Маринела Николова: Жените решаваме леко конфликти, даваме стабилност и сигурност

Маринела Николова: Жените решаваме леко конфликти, даваме стабилност и сигурност

Осмомартенско интервю на Силвия Симеонова с кмета на община Козлодуй Маринела Николова  

 

 Какви проекти ще се реализират през тази година в община Козлодуй?

  • През 2020 приключваме два големи проекта – за цялостна реконструкция на улиците „Христо Ботев” и „Радецки” в Козлодуй, участък към крепостта Августа в Хърлец и подмяна на водопровод в село Хърлец. Продължаваме реализацията на ремонта на читалището в Гложене, изграждането на два паркинга в Козлодуй. Довършваме реконструкцията на ЖК 3 – ЮГ, на централния площад, на няколко улични отсечки. Започваме изграждането на два километра канализация на три улици, на километър нов асфалт от улица „Ломска”, на централния площад в Гложене и нов централен парк в Козлодуй. Ще ремонтираме първия етаж от СМК и ще изградим нови офиси за администрацията. С това ще приключим цялостното реновиране на помещенията, в които работят служители на Общината. Кандидатстваме и по още няколко проекта, с които ще решим основни благоустройствени проблеми на нашите съграждани.

 

 Каква е ролята на жените в политиката и какви са трудностите?

 

  • Безспорно в XXI-ви век има много повече жени в политиката по цял свят. От собствен опит мога да кажа, че жените в политиката допринасят за по-успешно водене на преговори, за разрешаване на кризисни ситуации и не на последно място – за стабилност и сигурност. Трудности винаги има. В работата ми като кмет ежедневно се сблъсквам с такива. Но с желание, воля, разбиране и последователност всеки проблем се преодолява.

 

Как приемате клеветите, които неминуемо съпровождат работата на всеки един човек?

 

  • Когато си публична личност, явно това е част от играта, която така и не се научих да играя. Всеки път изживявам нещата и си задавам въпроса „защо”. Силата, която ме изправя на крака, е подкрепата на хората, за което искрено благодаря. Тази подкрепа ми дава огромна енергия и хъс за работа. И вярата, че живеем в законова държава и в крайна сметка върховенството на закона определя правото или вината на всеки гражданин. Правдата винаги възтържествува – това е моето верую.

 

Какво е за Вас празникът на жените, защо е важно да се отбелязва и как Вие ще го отпразнувате?                                                                                                  

  • За мен 8 март винаги е бил празникът на мама. Майката е най-близкият човек на всеки. Аз също съм майка и най-скъпият подарък е този, получен от детето ми. Ще отпразнувам 8 март със семейството си.

 

 Много ли са дамите в управлението на общината, какво ще пожелаете на всички тях и на жителките на Козлодуй и малките населени места?

  • В Община Козлодуй работят основно дами – близо 90 %. Всички те са отлични професионалисти и ежедневно работят усърдно в полза на гражданите и за доброто име на администрацията. От сърце желая на всички крепко здраве, щастие, любов и благополучие.2020-03-08 07:56:05