Съветници пречат на кмета на Криводол, Доков избухна с подробности

Съветници пречат на работата на кмета на Криводол, Доков избухна с подробности

Кметът на Община Криводол Христо Доков възропта срещу председателя на общинския съвет Петър Комитски, въпреки че са от една партия. По думите му съветници, начело с председателя, пречат на реализацията на европейски проекти в общината. Освен това Комитски си повишил заплатата и тя ще бъде 90 % от тази на кмета.

Публикуваме информацията без редакторска намеса.

 

Част от Общинските съветници от ПП „ГЕРБ“ начело с председателя на Общинския съвет Петър Комитски, Евгени Ефремов и Момчил Върбанов, заедно със общинските съветници от местна коалиция БДЦ – Йордан Желязков, Цветомира Димова, Валерий Гълъбов, Николай Митрофанов и Румен Драганов, на редовна сесия на Общински съвет Криводол на 28.02.2020г. гласуваха против Европейски проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма за развитие на селските райони за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в гр. Криводол на стойност 1 129 352,98. С това си действие част от общинските съветници от ГЕРБ в това число и общинския председател на ПП "ГЕРБ" и председател на Общинския съвет избрани от Вас – жителите на Общината, се опитват умишлено и без правно основание да саботират проекта за ремонт и рехабилитация на улична мрежа, който е разработен в полза на жителите на община Криводол и ще подобри пътната инфраструктура на общината, която е в доста окаяно състояние.

Част от Общинските съветници от ПП „ГЕРБ“ начело с председателя на Общинския съвет Петър Комитски единствено не бяха против решение на общинския съвет, в който председателят си предложи 90% от възнаграждението на кмета на общината и 8 часов пълен работен ден, който председателят счита, че не е уместно да спазва и се явява на работа един – два дни в месеца. Това е недостойно поведение на човек, който е избран с гласовете на всички жители на Община Криводол и се е заклел да работи в името на своите избиратели. Не знам какви интереси обслужва господин Комитски, но те са против развитието и благоденствието на Общината. Правейки си извод за лошото състояние на Общината, не ме учудва хаосът и безхаберието, в което се намира Тя. За това и резултатите от всички проведени избори през годините в които той е на чело на общинската организация на ПП „ГЕРБ“ са катастрофални, на фона на успехите които партия ГЕРБ има в почти всички общини. Лично негова е заслугата за лошото състояние в което се намира Общината, имайки предвид манталитета и начина му на мислене по много важни проекти, които са рядкост за Община Криводол, поради лоши финансови практики, колко е загрижен за жителите и гласоподавателите гласували му доверие да заеме този пост.

Същите съветници се опитват да спрат и развитието на спорта, а именно ФК „ Ботев Криводол“ гласувайки против преотстъпване на право на ползване на стадиона и прилежащите му бази за срок от 5години на ФК „ Ботев Криводол“, като по този начин се възпрепятства финансиране от Рекламодатели, с което ще постъпят пари за развитие на по-добри условия за спорта в община Криводол. Основание за не приемане на този проект е, че липсва наредба на общината за Младежта и спорта. Такава наредба не е задължителна за общината тъй-като има само един спортен клуб. Такива наредби има само при по-големите общини в които имат повече клубове.

Представям това на всички жители на община Криводол, за да стане достояние безхаберието и недостойното поведение на част от Общинските съветници, който са против развитието на Общината. Общинска администрация под ръководството на кмета на общината Христо Доков полага неимоверни усилия да прекрати тези порочни практики за разграбване на общината и се стреми да наложи пълна финансова дисциплина, отговаряща на всички Европейски норми, като целта е да се стабилизира финансово Общината и да може да предостави на жителите си нормален и уютен живот. Да се осигури една по-добра инфраструктура, която ще допринесе за развитието на малкия и средния бизнес в региона.

Кмет на община Криводол – Христо Доков

 
2020-03-02 14:48:06