Стартира дванадесетото издание на Празника на меда

Стартира дванадесетото издание на Празника на меда

Дванадесетото издание на Празника на меда – съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона на гр. Козлодуй бе открито днес в крайдунавския град.

Дилян Петров, изпълнителен директор на ДП РАО, поздрави всички участници и гости на празника и благодари на кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, за това, че винаги е оказвала съдействие за това мероприятие.

„Благодаря за поканата днес да споделя празника с Вас. Благодаря на ръководството на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, че за дванадесета поредна година успя да превърне този сладък празник в традиция за всички жители и гости на Козлодуй. Пожелавам здраве, както на организаторите, така и на всички участници. Виждам, че тази година, производителите са се справили много добре и са ни показали още много и разнообразни сладки изкушения от невероятния елексир – меда”, сподели в обръщението си г-жа Николова.

Приветствено слово отправи и Цветан Йовов – председател на пчеларското дружество, гр. Козлодуй, и дългогодишен участник в инициативата.

На откриването домакините бяха поздравени и от учениците от НУ „Васил Левски”, гр. Козлодуй, които рецитираха стихотворения за меда.

Събитието ще продължи два дни, в които всеки ще може да се запознае с производители, както на мед и пчелни продукти, така и на мартеници, рисувано стъкло и декупаж, ръчно изработени свещи и бижута, авторски пана и картини от вълна, грънчарски съдове и други.


1
2
3


2020-02-28 16:36:15