Започва записването за събора „Де е българското”

Започва записването за събора „Де е българското”

За петнайсета поредна година Община Мездра, НЧ „Просвета 1925”- Мездра и Сдружение "Искърско дефиле" организират традиционния Националният фолклорен събор „Де е българското”. Той ще се проведе на 31 май от 10:00 часа.  Всяка година културната изява се провежда в Неделята на слепия, в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” - с. Очиндол. Целта на Националния фолклорен събор „Де е българското” е съхраняване, популяризиране и развитие на българския фолклор чрез осигуряване на възможност за сценична изява на групи, състави и индивидуални изпълнители, представящи фолклорното богатство на своя регион.

В Националния фолклорен събор „Де е българското” могат да вземат участие - Певчески групи и индивидуални изпълнители на народни песни; Танцови състави и индивидуални изпълнители; Инструментални групи и индивидуални изпълнители. Времетраене на изпълненията  на групите е до 10 мин., а на индивидуалните изпълнители - до 6 мин. Заявки за участие (по образец) се приемат гр. Мездра 3100, област Враца, ул. „Христо Ботев“ №27, Община Мездра, за Национален фолклорен събор „Де е българското“ За всеки участник се попълва отделна заявка. Желателно е заявките да бъдат придружени от кратка анотация за изпълнителите и рекламни материали. Разходите за път и храна са за сметка на участниците.

На участниците в събора ще бъдат връчени грамоти. В събора могат да вземат участие и да разкрият сергии майстори на художествените занаяти. Община Мездра си запазва правата за заснемане и звукозапис. До 20 май 2020 г. участниците в събора ще бъдат уведомени за часа на тяхната сценична изява.
2020-02-28 10:51:05