Две награди за мездренски таланти

Две награди за мездренски таланти

С първо и второ място в различни категории се върнаха възпитаниците на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Мездра от престижно състезание в София.

Националният конкурс „Път към славата – конкурс за млади таланти“ събра над 1800 участници от цяла България в осмото си поредно издание. Събитието се състоя  в град София под патронажа на Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и със съдействието на Министерството на образованието и науката и Регионален инспекторат по образованието.

Центърът за подкрепа на личностно развитие – гр.Мездра се включи и в двете състезателни категории. В категория Танц и фолклор „Мажоретен състав“ с ръководител Христина Стоянова представи два патриотични танца под звуците на  „Боят настана“ и „Питат ли ме дей зората“, където извоюваха първото си място.

С категория Вокали и инструменталисти Вокална група „Детски свят“ с ръководител Анета Петкова изпълни песните: „Моята родина“ и „Има светлина“ и взеха своето второ място.

Велимир Велев, член на журито,  изрази благодарности към ръководителите на двете групи с думите:

„За нас беше удоволствие, че се включихте в и участвахте в този конкурс. Поздравления за подбора на музиката, на песните. Поздравления, че възпитавате децата не към национализъм, а към родолюбие“ .


сн.2
сн.3


2020-02-24 09:46:38