Мездренски ученици твориха в конкурси, посветени на Левски

Мездренски ученици твориха в конкурси, посветени на Левски

“Васил Левски-Апостолът на свободата“ - под това мото протекоха инициативите, посветени на 147-та годишнина от гибелта великия българин в ОУ “Христо Ботев”- Мездра.

В навечерието на годишнината в учебното заведение бе организиран конкурс за рисунка, стихотворение и есе, резултатите от които бяха огласени на заключителната проява на 19 февруари.

     Денят в памет на Апостола започна с поклонение пред паметника на Левски в Мездра, където с цветя и стихове бе почетена паметта му.

     По-късно в кабинета по история на учебното заведение прозвучаха отново безсмъртните слова на Левски; за подвига на Апостола, за заветите му и нашето настояще и бъдеще говори историкът Светла Кръстева. В изпълнение на седмокласничката Ева Павлова чухме стихотворението “Обесването на Васил Левски”, а за финал вокалната група към училището  изпълни песента “Апостоле”.

    Директорът на учебното заведение Иван Иванчев награди и победителите в конкурса “Васил Левски- Апостолът на свободата”.

   За стихотворение първо място спечели Валерия Стоянова от 4.”а”клас, второ- Виктория Цекова от 6”б” клас, а за есе- Василена Атанасова от 5 “б”клас.

   В раздела за рисунка за начален етап първо място завоюва Венимира Кръстанова от 1 “а”клас, второ -Каролина Петкова от 4 “б” клас и трето - Александър Владимиров от 2 “в”клас. За прогимназиален етап първо място- Сиана Пенчева 5 “6”, второ- Ася Лиловска 7 “а”, Ния Димитрова 6 “б”- трето.

Тодорка Василева


сн.1
сн.2
сн.3


2020-02-23 09:51:06