Кметицата на Мизия стартира мащабен проект навръх рождения си ден

Кметицата на Мизия стартира мащабен проект навръх рождения си ден

Началото на изключително важен за гражданите на Мизия проект постави с церемонията „първа копка“ кметът Валя Берчева навръх рождения си ден. Обжалвания и процедурни спънки са забавили реализацията му, но след активната намеса на ръководството на общината се дава ход на дейностите.

С водосвет за здраве от отец Дилян бе открита строителната площадка по проект „Основен ремонт на външни настилки, зелени площи и външни стълбища на Народно читалище „Просвета - 1915”. Кметът Валя Берчева счупи бутилка с шампанско и пожела успех на изпълнителя.

Ремонтните работи по вертикалната планировка на сградата са финансирани по договор в ДФ "Земеделие" по Програмата за развитие на селските райони и сана стойност малко над 295 000лв., и както изтъкна кметът на града, ще бъдат  реализирани  с помощта и благодарение на активната работа и съдействие на екипа на читалището, в лицето на г-н Златанов и г-жа Ангелова.

Сградата на местното читалище е построена в далечната 1971 година и до момента ремонти на околната инфраструктура не са били извършвани. Проектът предвижда подмяна на стари настилки с нови от естествен камък, решаване на отводняването на площите около сградата, разрешаване на конструктивни проблеми, ремонт на тротоари, както и залесяване и затревяване.

Строителят се ангажира дейностите да приключват предсрочно в края на Април, като променят цялостния облик на тази емблематична сграда и предоставят възможност за провеждане на предстоящите мероприятия по отбелязване на петдесет години от провъзгласяването на Мизия за град!

На официалното подписване на протокола за откриване на строителните работи присъстваха кметът на Община Мизия –Валя Берчева, председателят на Народно читалище „Просвета - 1915”- Вълчо Златанов, Мариана Ангелова, председателят на Общински съвет – Мизия, представители на строителя –Федя Лаков, представители на строителния надзор, читалищното настоятелство, общински съветници, общественици и граждани.

Кметът Валя Берчева не се спря и за миг на рождения си ден. Заедно с ЖЕНИ-ГЕРБ поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски в Мизия.
2020-02-19 15:22:50