Златни сватби и капсула с послание белязаха празника на Мизия

Златни сватби и капсула с послание белязаха празника на Мизия

С тържествено издигане на националното знаме кметът Валя Берчева постави началото на първото от събитията по повод 50-годишнината от обявяването на с. Букьовци за град Мизия. На площад „Свобода“ се събраха стотици граждани, за да видят какво има в затворената преди 25 години капсула, която тържествено отвори почетният гражданин на Мизия- Красимир Маринов, а представителката на младото поколение- Лора Лазарова прочете посланието, завещано през 1995 година. В капсулата се съдържа приветствие по повод празника и увереност, че Мизия върви напред. Пожеланието в него е за добруване на хората и здраве, а посланието е „Посветете мисъл и сърце, труд и талант за бъдещето на Мизия, за да я има докато свят светува!“.

Гости на тържеството бяха общински съветници, директорите на училищата и детските градини в цялата община, както и представители на местния бизнес. Историкът Вълчо Златанов изнесе лекция пред гостите на града, а читалищните дейци подготвиха символичен ритуал и коктейл за двойките, които навършват 50 годишен юбилей от сключването на своя граждански брак в общинския клуб.

Всички гости и жители на града бяха поканени на следващото голямо честване на 24 април, когато ще бъдат наградени нови почетни граждани и населението ще се радва на богата културно- празнична програма.

 
2020-02-14 14:32:35