Греяно вино и спектакъл на Дионисиевите празници в Мездра

Греяно вино и спектакъл на Дионисиевите празници в Мездра

За шеста поредна година в навечерието на Трифон Зарезан Община Мездра и Археологически комплекс “Калето” организират Дионисиеви празници. Събитието ще се състои на 13 февруари (четвъртък) от 17:30 часа и има за цел да популяризира като туристическа дестинация античната и средновековна крепост „Калето”.

Акцент в тазгодишното издание на проявата е артистичната реконструкция „Светлината на Огъня“, пресъздадена от Театрална група „ТЕМП“ при Военен клуб - Враца с художествен ръководител и режисьор Георги Врабчев. Зрелищният спектакъл включва демонстрация на тракийски орфически и дионисиев ритуал, изпълнена със сребърни реплики от тракийски съкровища и съчетана с оригинална хореография и елементи на огнен пой - жонглиране с огнени топки.

В празничната програма ще вземат участие също артисти от групата за Експериментален театър при Народно читалище „Просвета 1925“, които ще представят поетична композиция с тематични откъси от произведения на антични автори, и танцьори от Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.

В рамките на Дионисиеви празници 2020 посетителите на комплекса ще имат възможност да дегустират греяно вино от ароматни плодове и подправки, приготвено по автентична средновековна рецепта. 

Заповядайте на 13 февруари (четвъртък) от 17:30 часа в Археологически комплекс „Калето“ - гр. Мездра, за да се забавляваме заедно!, призовават организаторите.

 
2020-02-11 14:37:27