Социален комплекс в Мездра стана на 5 години

Социален комплекс в Мездра стана на 5 години

В деня на християнския светец лечител Св. Харалампий - 10 февруари, Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в гр. Мездра чества 5 години от своето създаване. По този повод в Центъра за настаняване от семеен тип №2 се състоя тържество, което събра заедно една част от потребителите и персонала на комплекса. Празника на децата и младежите в риск уважиха заместник-кметът на Мездра Нели Минева и секретарят на общината инж. Светлана Мицева.

„Определено промяната за децата и младежите след извеждането им от бившия Социален дом преди 5 години е към по-добро, сподели директорът на комплекса Кристина Музийска. Тук те се чувстват много по-добре, живеят в среда, близка до семейната, грижите, които се полагат за тях, са по-качествени, все едно са си вкъщи.“

Домакините на тържеството бяха подготвили музикална програма, представена от Ваня Любомирова и Георги Михайлов, които изпълниха популярни български естрадни и народни песни. Накрая всички се хванаха на хорото, а за финал - духнаха свещичките на празничната торта.

Поздравителен адрес по случай 5-ия рожден ден на комплекса изпрати кметът на Мездра Иван Аспарухов. В момента в КСУДЛУ, който включва три Центъра за настаняване от семеен тип, две Защитени жилища и едно Преходно жилище, са настанени 56 деца и младежи в риск. За тях се грижат 45 социални работници, медицински сестри, фелдшери, социални педагози, възпитатели и др.

 
2020-02-11 09:05:42