Над 20 села останаха без ток

Над 20 села останаха без ток

Вследствие на обилния снеговалеж през изминалата нощ зимната обстановка на територията на община Мездра е усложнена. В резултат на възникналите десетки аварии на електропреносната мрежа повечето от 27-те съставни села на общината останаха без ток. Аварийни екипи работят по възстановяване на повредените съоръжения. От ЧЕЗ напомнят на гражданите, че могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010.

От 20:00 часа снощи е започнало снегопочистването на улична мрежа в гр. Мездра, което продължава и в момента, информира инж. Тодор Христов - управител на ОбП „Чистота”.  В дейностите по разриването на падналия сняг е ангажирана цялата налична техника на предприятието.

Поради паднали дървета временно са затворени за движение пътят за село Крета, където има и закъсали автомобили, както и второкласният път за столицата през Искърското дефиле, който се обслужва от Областно пътно управление - Враца.

Сигнали за паднали жици, дървета и клони на пътното платно са подадени също от Боденец, Върбешница, Горна Бешовица, Царевец и други села, както и в гр. Мездра.

От Община Мездра апелират към шофьорите да паркират на уличните платна така, че да не пречат на снегопочистващата техника. Сигнали за възникнали аварии и проблеми, свързани със снегопочистването, може да подавате и на тел. 0885/ 69 55 04 - дежурен по Съвет.

Поради нанесени повреди на контактната мрежа множество пътнически и бързи влакове, които преминават или тръгват от ж. п. гара Мездра, се движат с големи закъснения или са отменени. 
2020-02-06 09:33:32