Нямa проблеми с боклука край Мизия

Нямa проблеми с боклука край Мизия

 

Екоинспектори и ръководството на Община Мизия тръгнаха по следите на складирания боклук на територията на бившето „КЦХ-Мизия“. Незабавно е извършена проверка на място, която е установила, наличието на 400 тона. Те са неопасни, тъй като представляват балиран полиетилен. При инспекцията е присъствал представител на фирмата собственик на боклуците „Еко Ре“ ЕООД.

Фирмата имала разрешително за третиране на отпадъците от страна на РИОСВ, но в закрито помещение. При проверката се оказало, че те са на открито. Заради констатираното нарушение е съставен акт за 1400 лв. на управителя на фирмата. Отпадъците незабавно били преместени в закрити халета на фирмата.

След дадени предписания се оказало, че боклукът е с произход площадка край „Топлофикация-Перник“.  Установено е още, че „Еко Ре“ ЕООД- Нови Искър има договор от септември с „Трейд Шипинг“- София за предаване на отпадъци. Доизяснено е, че „Трейд Шипинг“ е реалният собственик на боклука, но площадката му е на територията на ТЕЦ Република в Перник, тъй като ползвали кантара там. От ръководството на Община Мизия затегнаха контрола, след като бе намерен боклукът, но и от там, и от екоинспекцията успокояват, че повод за притеснения у хората не трябва да има.

 
2020-01-31 09:52:11