В Мездра се готвят за симпозиум по скулптура

В Мездра се готвят за симпозиум по скулптура

Община Мездра обявява провеждането на Седми Симпозиум по скулптура "Мездра 2020". Организаторът е местната администрация със съдействието на фирмите „Хемус-М” АД и „Йотов Стоун“ ЕООД - гр. Мездра. 
На скулпторите ще бъде осигурен материал - блокове до 2 куб. м. За реализацията на своя проект всеки автор може да получи повече от един блок. Материалът ще бъде обрязан, съобразно проекта на всеки участник. Допуска се използването и на други материали, донесени от авторите. 
В срок до 20 април 2020 г. кандидатите за участие в симпозиума трябва да представят на организаторите автобиография, проект и размери на необходимия им камък. 
Организаторите осигуряват дискове за флекс и клепане на шила. Скулпторите ще работят на открито. 
Всеки участник носи свои собствени инструменти и машини за работа. Електрическо захранване и кран ще бъдат осигурени на място. Темата на скулптурата е по избор на авторите - без ограничения. 
Творбата остава собственост на Мездра. Всеки участник ще получи хонорар от 1500 лева и Диплом за участие. Скулпторите ще създават творбите си в периода от 1 юни до 1 юли 2020 г. Основното работно време през всички дни от седмицата е между 8 и 20 часа. При отправена молба, ще бъдат давани свободни дни. Първият ден на симпозиума е за настаняване на участниците, а последният е изложбен - за представяне на творците и произведенията им пред обществеността, пресконференция и коктейл. Организаторите осигуряват на участниците в симпозиума храна, нощувки и транспорт на територията на Република България. Всички останали разходи се поемат от участниците. Всеки участник в симпозиума трябва да има собствена здравна осигуровка и застраховка. Организаторите си запазват правото да променят статута на симпозиума, с цел неговото актуализиране. 
Попълнени заявки за участие в симпозиума се приемат до 20 април 2020 г. на адрес: 3100 Мездра, улица „Христо Ботев” №27 За симпозиума по скулптура „Мездра 2020“.

За контакти:
Нели Минева - зам.-кмет на Община Мездра,
0878 273 350, [email protected]
2020-01-30 10:24:38