Училище за родилки отваря в Бяла Слатина

Училище за родилки отваря в Бяла Слатина

Безплатно "Училище за бременни" ще отвори врати през февруари в Многопрофилната болница за активно лечение Бяла Слатина. Това съобщи директорът на болницата Николай Димов.

"Постоянно организираме дни на отворени врати, сега ще започне и това училище, със закупената нова лапароскопска апаратура вече ще се извършват и безкръвни операции, надяваме се това всичко да се отрази на по-големия прием, ръста в раждаемостта като цяло. В тази конкурентна среда трябва да се развиваме и ние, за да стигаме най-добрите. Училището е изцяло финансирано от болницата, инициатива на болницата, ще бъде безплатно и всеки, който желае е добре дошъл. Ще наблегнем на теми като безболезнено раждане, тоалет на бебето и други.”, категоричен е Димов.

Целта е да се покаже на на родилките, че средата, в която могат да родят, е на достатъчно високо ниво, след обновеното Акушеро-генекологично отделение. През декември бе завършен проектът по реновирането на АГО отделението в болницата. Отделението бе обновено за 225 000 лева.
2020-01-27 09:57:26