"Крета Рън" събира любители на планинското бягане

За четвърта поредна година тази неделя, 26 януари, в околностите на мездренското село Крета ще се проведе състезанието по планинско бягане "Kreta Run". Организатори на първото събитие от годишния спортен календар на "BG Events&Guiding" за 2020 г. са любителите на бягането в пресечени местности Александър Александров, Иван Стоянов и Станислава Цветанова от Враца, Община Мездра и Кметство Крета. Маршрутът на трасето, което е с дължина около 11 км и денивелация +370 м, е дело на кретчанина Николай Ралчов.

Съгласно регламента, участниците в "Крета Рън 2020" ще се съревновават в четири възрастови категории - юноши и девойки до 18 г., мъже и жени от 19 до 39 г., мъже и жени от 40 до 49 г. и (за пръв път) ветерани 50+. Индивидуалната такса за участие е 20 лв. на състезател. Записването става от 9:30 до 10:45 часа в Кметство Крета.

Призьорите в отделните възрастови категории ще получат купи и медали, осигурени от Община Мездра, която ще подпомогне и финансово организирането на спортната проява.

По традиция домакините на събитието са подготвили и куп атрактивни награди: за първо място - домашна туршия и сланина, за второ место - домашен суджук, за трето место - кило домашно вино. Ще има и томбола с други домашни благинки за зимата - лютеници, лютики, кьопоолу, сланина, чесън и пр.

Стартът на "Крета Рън 2020" е в 11:00 часа в неделя на площада в центъра на село Крета, а финалът по програма е около 14:00 часа.

Организаторите канят любителите на планинското бягане да се включат като участници или зрители в поредното издание на този традиционен зимен спортен празник!
2020-01-23 11:41:06