Братът на убиеца от Галиче отправял заплахи за саморазправа

Братът на убиеца от Галиче отправял заплахи за саморазправа

Семейството на убиеца на 18-годишната Андреа от Галиче се е преместило да живее в друго населено място извън Враца. В същото време директорът  на Регионална дирекция „Социално подпомагане” във Враца, съобщи на пресконференция с медиите, че се е проявил и братът на убиеца, отправяйки закани и заплахи. В тази връзка предстои интензивна работа с него от страна на социалните, както и да се включи психолог. Сигнали срещу убиеца пък не са подавани преди инцидента от никого.

„При нас валят сигнали, но не и за замесените в трагичния инцидент. Ако е имало такива да сме реагирали веднага. При подобни случаи излизаме виновни-ние институциите, а не извършителите или родителите. Относно Андреа не е имало никакви индикации да е имало проблем в семейството или училище. Единствено добри неща се говорят за нея“, заяви Мария Търнавска.

Тя уточни, че социалните работници са постоянно на терен и редовно са и в ромските махали. Разчитат и на сигнали за деца в риск от граждани и се отзовават, дори и да са анонимни. В същото време щатът на социалните в населените места от община Бяла Слатина е едва от двама служители. 
2020-01-22 12:02:40