Със сълзи и подаръци посрещнаха Бабинден в Мездра

Със сълзи и подаръци посрещнаха Бабинден в Мездра

Изключително емоционално бе отбелязан Бабинден в мездренската болница. Тематична програма, включваща песни, посветени на майчинството и родилната помощ изпълниха девойки от Зверино, част от клуб БМЧК към местното СУ „Св. Климент Охридски“. Те подариха на акушеро-гинекологичното отделение изработени от тях кукли-бебета, наречени „Вяра, Любчо и Надежда“ с пожелания да се раждат здрави бебета. Инициативата е съвместна между ръководителя на децата Петя Илиева и Наталия Христова-Горанова от общинския съвет на БЧК-Мездра.

 От организацията зарадваха с подаръци новородените в отделението, както и благодарение на дарителка осигуриха за детските креватчета в болницата нови спални комплекти.

В присъствието на директора на болницата Петьо Вълчев, кмета на Мездра Иван Аспарухов, началника на аго д-р Владимир Цеков и работещите в отделението бе изпълнен типичния за празника ритуал по измиване ръцете на най-възрастната акушерка. Това бе старшата акушерка д-р Елена Шифелбайн, която също пожела здраве и много бебета, избърсвайки ръцете си в полите на девойките от Зверино.

В момента в отделението работят четирима акушер-гинеколози и 9 акушерки. Всички те емоционално, със сълзи на очи благодариха за поготвената за тях празнична програма.

От началото на годината са се родили 10 бебета, като последното е проплакало тази нощ. Малкият Данаил е второ дете за 19-годишната Ева Маркова от Мездра.

Директорът на МБАЛ-Мездра Петьо Вълчев почерпи персонала на АГО с торта, благодарейки им за работата в името на това да се раждат повече здрави деца в България.
2020-01-21 12:05:02