Малчугани са официални гости на ритуално къпане в Бяла Слатина

Малчугани са официални гости на ритуално къпане в Бяла Слатина

Всички ритуали, свързани с Бабинден, по традиция спазват в МБАЛ „Бяла Слатина“. Предвижда се обредно изкъпване на най-възрастната акушерка и тържество. Сред официалните гости на празника ще бъдат последното бебе, родено през 2019 в болницата и първото проплакало за 2020 г., заедно с техните семейства. Навръх празника от болницата могат да се похвалят със съвременна апаратура и модерно ремонтирани стаи, като общата стойност на дейностите в АГ-отделението възлиза на над 225 000 лв.

„От няколко месеца посрещаме родилките в една напълно обновена и отговаряща на всички изисквания база. Във всички стаи има изградени бани и тоалетни, изцяло реновирана е и ел. инсталацията. Капацитетът на АГО-то е 15 места, като те са напълно достатъчно“, съобщи прокуристът на МБАЛ „Бяла Слатина“ Николай Димов.

Подобрените битови условия веднага са повлияли на избора на все повече родилки да изберат белослатинската болница за начало на живота на техните деца.

„Нека всички работещи в нашата болница и техните семейства да са здрави, да имат щастие у дома и да се раждат само здрави бебета“, пожела Николай Димов.

На разположение на родилките са общо 5 акушер-гинеколози, а през отминалата година на бял свят в болницата са дошли близо 160 бебета.

 
2020-01-21 09:24:29