Кнежа готви фестивал за стари градски песни

Кнежа готви фестивал за стари градски песни

Община Кнежа дава начало на едно ново събитие - Първи фестивал за стари градски песни „Спартак Бутански“.  Фестивалът се организира в чест на големия композитор и поет Спартак Бутански. На 31 януари се навършват точно 100 години от неговото рождение. По този повод, както и с цел популяризиране на творчеството му, Община Кнежа ще събере вокални групи от близо и далеч на 31 януари от 10 часа в сградата на НЧ „Борба-1896“.
„Освен възможността да се докоснете до творчеството на Спартак Бутански, във фоайето на читалището ще намерите изложени негови лични вещи предоставени от Общински исторически музей Кнежа. Изложбата ще бъде на Ваше разположение през целия ден.
Каня всички Вас да си припомним заедно творби като „Тая чаровница, любовта“, „През живота с песен“, „Славим подвига ви“ и още много други на талантливия композитор и почетен гражданин на Кнежа – Спартак Бутански!“ призова кметът Илийчо Лачовски.
Повече информация относно регламента и заявките за участие може да получите на тел: 09109/ 35 65 или на е-mail: [email protected]
2020-01-14 10:03:06