Нови улици и детски площадки в Брусарци

Нови улици и детски площадки в Брусарци

 Основното в инфраструктурните обекти в общината през 2020 г. ще са улиците и детските площадки. С отпуснатите целеви средства от правителството, които са в размер на 600 хил. лв. ще асфалтираме улици и ще направим тротоари, които също ще са с асфалт, защото така се оказва най-практично и евтино. Такива ще има в Брусарци, Крива бара и Василовци, сподели кметът на общината Наташа Младенова.

Вече сме в края на процедурата по проекта по Програмата за развитие на селските райони. Избран е изпълнител и се надявам след последните съгласувания с фонд „Земеделие“ напролет да започне работата по изграждането на 3 съвременни детски площадки. По една нова такава ще има в Брусарци, Крива бара и Василовци, които след изграждането им ще подобрят значително облика им.

С капиталовите средства правим дребни ремонти по кметства, детски градини и други обществени сгради. Предвиждаме също така да дооформим пазара в Брусарци, на които всяка неделя се събират много хора. Там подменихме масите, но ще направим ограда, ще обособим паркинг.

Ще продължавам да се боря за привличане на средства за изграждане на водопровод в с. Дъбова махала, за което правих срещи с министъра, тъй като то е единственото село в региона, където всеки сам се справя с набавянето на вода.
2020-01-14 07:30:50