Гербаджии осигуриха пари за нова апаратура в детско отделение

Гербаджии осигуриха пари за нова апаратура в детско отделение

1 200 лева дариха съветници от ГЕРБ за детското отделение на болницата в Козлодуй. Сумата бе събрана от екипа общински съветници на ПП ГЕРБ и бе дарена за коледната кампания в полза на детското отделение в МБАЛ „Иван Рилски”. Кметът Маринела Николова също се включи.
„Средствата ще бъдат ползвани за закупуване на портативен веноскоп. Това реално е апарат за търсене на вени при деца над 6 месеца и от детското отделение споделиха, че е необходим почти постоянно. Благодаря на колегите, че участваха в акцията и с това показваме за пореден път, че обединени можем да помагаме по-осезаемо“, каза Светослав Спасов - организатор на кампанията и общински координатор на МГЕРБ.
„Това, че съветниците от най-голямата група в ОбС участват активно в благотворителни кампании е много удовлетворяващо, защото всички вярваме, че ние трябва да сме примера за хората”, каза и Валентин Паньовски – председател на групата на ГЕРБ в ОбС.
В близките дни сумата ще бъде преведена по сметка и се очаква получаването на необходимата техника за нуждите на детско отделение в козлодуйската болница.

Дейно участие в кампанията има и МОТОКЛУБ ЯДРЕНИТЕ КОЗЛОДУЙ, които са закупили 4 професионални инхалатори за детското отделение.

 Междувременно от 23 януари в ОбС ще положи клетва София Зайкова като общински съветник. След лично решение на Янчо Янков да напусне общинския съвет следващият избраник е Зайкова. Общинската избирателна комисия заседава на 8 януари по темата.

 

 
 

 
2020-01-09 13:04:40