Росен Добрев обяви война на нелегалните превозвачи в града /ОБНОВЕНА/

Росен Добрев обяви война на нелегалните превозвачи в града /ОБНОВЕНА/

Кметът на град Оряхово Росен Добрев обяви война на нелегалните превозвачи в града.

Това стана ясно след свиканата днес среща, от кмета на Община Оряхово , на която имаше представители на държавата -  Янаки Допапчиев -Областна администрация Враца, Станислав Георгиев -Началник РУП Оряхово,  Никита Недков- Областен отдел “Автомобилна администрация “ гр.Враца,  г-жа Гергана Кюркчийска – Административен ръководител на Районна прокуратура Оряхово и представители на превозвачески фирми

Гергана Кюркчийска обърна внимание, че на хората, които използват нелегалните превози, не им издават билет за извършената услуга и така при евентуално произшествие няма да получат обезщетение.

От своя страна Станислав Георгиев заяви, че до този момент в полицията няма постъпила нито една жалба за извършваната нерегламентирана дейност и затова свидетелите на това престъпление е необходимо да бъдат по-активни.

На срещата бяха набелязани мерки за ограничаването на тази дейност, с които да бъда спасени местните превозвачи и защитени интересите на обществото.

Започват масови проверки с участието на общинари, ДАИ, МВР, като в акциите ще се включат и лицензираните презовачи на обществения транспорт и прокуратурата.

Скоро ще има и кампания сред населението на Община Оряхово, която да разясни какви са рисковете при използването на нелегални превози.
2020-01-08 14:51:11