Укрепиха свлачище блокирало централна улица в Остров

Укрепиха свлачище блокирало централна улица в Остров

С напълно ремонтиран пътен участък и укрепено свлачище се похвали в първите дни от годината кметицата на Остров Ирена Станкулова. Проблемът възниква след проливни дъждове още през 2017г., когато пропада част от ул. „Искър“, като това „отприщва“ и свлачищни процеси. Обжалвания бавят ремонта, а улицата става непроходима, а е свързваща за преминаващите от центъра на селото до детската градина. През 2019г. ремонтът стартира. Участъкът се насипва с камък, изградени са дренажи,  а от скоро е и напълно асфалтиран и пуснат за ползване от пешеходци и шофьори. Договорът за ремонтните дейности е сключен между Община Оряхово и Министерството на околната среда и водите. В ремонта на участъка в Остров са вложени малко над 315 хил. лв., а изпълнител на дейностите е „Геотехника АБС“-София.

„Това е едно от най-значимите неща, които успяхме да реализираме през изминалата година. През новата 2020г. продължаваме да реализираме значими за „островчани“ дейности. Тук е мястото да благодаря на кмета на Община Оряхово Росен Добрев и неговата администрация за разбирането и доброто взаимодействие и работа в полза на хората. Подкрепа получаваме и от всички институции на местно ниво“, уточни кметът на Остров Ирена Станкулова.

В същото време от крайдунавското село могат да се похвалят с още една стартирала дейност. Преди няколко седмици е започнало почистването на съоръжение на "Напоителни системи" ЕАД, което се намира на територията на Остров.

„Участъкът не беше чистен от 1989 г. насам. Мястото до скоро приличаше на блато, а сега голяма част от него е изчистена и се вижда вече каналът. Управителят на „Напоителни системи“ Гриша Босашки спази обещанието си да започне почистването на канала преди края на 2019 г“, похвали се още Ирена Станкулова.

 
2020-01-07 11:35:50