Много жители и гости на Мездра посрещнаха Новата 2020-а заедно на площада

Много жители и гости на Мездра посрещнаха Новата 2020-а заедно на площада

По традиция, установена от Община Мездра в началото на третото хилядолетие, десетки жители и гости на гр. Мездра се събраха в новогодишната нощ на градския площад „България”, за да посрещнат заедно настъпването на Лето Господне 2020-о след Христа. За празничното настроение на ликуващото множество се погрижиха виртуозните музиканти от Новаченската духова музика с ръководител о. Васил Николов.

Секунди преди тържествения дванайсети час приветствие към гражданството отправи кметът на общината Иван Аспарухов, придружаван от председателя на Общинския съвет Яна Нинова и от заместник-кметовете инж. Николинка Кътовска и Нели Минева.

„Благодаря Ви, че отново сме заедно, каза в словото си Аспарухов. Знам, че има хора, които си спомнят как преди две десетилетия посрещнахме новото хилядолетие тук, на този площад. Сега се радвам, че след 20 години отново можем да бъдем заедно.

Нека изпратим с уважение 2019 г., защото тя ни поднесе много трудности, които успяхме да преодолеем, но ни достави и много радостни моменти, които ни правят обединени. Затова нека изпратим с аплодисменти старата година и да й благодарим за всичко, което ни даде!

Скъпи приятели,

Новата 2020 г. сигурно ще бъде едно ново начало. Нека да я посрещнем с надежда. Бъдете живи и здрави, бъдете благословени и нека Бог да дари вас и вашите семейства с много радости! Да ни е честита 2020 г.!“      

Точно в полунощ прозвуча националният химн на Република България.

По-сетне на сцената се качи Юри Крумов, който изпълни народни песни от различни фолклорни области на страната: „Йовано, Йованке“, „Цветините очи черешови“, „Пустоно лудо и младо“, „Старата скопска чаршия“, „Ако умра ил загина“ и др.

Картината на всенародното веселие окръглиха кръшни хора, на които се хвана мало и голямо и впечатляваща заря.

Така - с надежда за нещо по-хубаво и по-добро - Мездра влезе в 20-ата година от XXI век.
2020-01-02 11:16:37