Мотористи и приятели подариха една по-различна Коледа на деца и младежи с увреждания

Мотористи и приятели подариха една по-различна Коледа на деца и младежи с увреждания

Дни преди Рождество Христово представители на Български мотористи „Кан Аспарух 681”, техни събратя от групата „Магистрални прасета“ и самодейци от градското читалище подариха една по-различна и незабравима Коледа на децата и младежите от Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в гр. Мездра.

В предпразничния 21 декември десетки рокери от Мездра, Враца, Ботевград, Етрополе, София и други краища на България, пременени в костюми на Дядо Коледа и придружавани от Снежанка, се събраха пред новата Клубна къща „Онгъл“ на „синовете на вятъра“ в Мездра на общинския кооперативен пазар.

По-сетне пъстрото шествие от мотористи направи почетна обиколка на града, след което се отправи към специализираната социална институция, където се състоя коледно тържество.

Фолклорно-музикална програма в двора на бившия Дом за деца и младежи с умствена изостаналост (ДДМУИ) „Вяра, Надежда и Любов“ изнесоха Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководители и хореограф Мирослав Аспарухов и талантливата подрастваща певица Елизабет Виталиева. Водещ на събитието бе Данаил Димитров, преподавател по история и цивилизация в СУ “Иван Вазов“, който припомни традициите, обредите и обичаите, свързани с предстоящия голям християнски и народен празник.

В разгара на тържеството рокерите изненадаха приятно децата и младежите в риск с коледни подаръци, предимно лакомства, след което - за тяхна голяма радост - им позволиха да се качзт мотоциклетите и дори повозиха някои от тях.

Благотворителната инициатива бе запечатана в снимки за спомен и видеоматериали.

„Много хора с големи сърца се отзоваха и развеселихме целия град, но най-вече зарадвахме децата и със сигурност направихме Коледата им различна и незабравима!“, написаха по този повод в социалната мрежа организаторите от Български мотористи „Кан Аспарух 681”.

„Толкова е лесно да накараш някого да се усмихне, да те прегърне, виждайки те за първи път... Толкова е лесно да накараш някого да те попита: Ще дойдете ли пак?“, сподели от своя страна един от мездренските рокери.


1
2
3
4


2019-12-23 14:12:47