Младежи от столицата раздадоха подаръци в мездренски села

Младежи от столицата раздадоха подаръци в мездренски села

Младежи от столицата стоплиха душите на възрастни хора в неравностойно положение в община Мездра и сбъднаха коледните желания на деца и лица с увреждания, лишени от родителска грижа. Дни преди Рождество Христово те подпомогнаха с хранителни продукти 55 крайно нуждаещи се пенсионери и самотно живеещи от селата Зверино, Моравица, Горна Кремена, Ребърково и Крета и зарадваха с подаръци потребители на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания в Мездра.

Доброто дело стана възможно благодарение на дарителската кампания "Запази доброто", организирана от ученици от XII клас в 81 Средно училище "Виктор Юго" - София. Инициативата е реализирана със съдействието на Христо Христов, бивш управител на Центъра за настаняване от семеен тип №3, а понастоящем психолог в ОУ "Христо Ботев" - Мездра.

"17 декември - един ден, изпълнен с докосващи, емоционални, разтърсващи моменти..., споделиха по този повод в социалната мрежа инициаторите на кампанията.

Нашата скромна група от 9 младежа вярва, че всеки, докоснал се до нечия история с подобна развръзка, остава завинаги съпричастен към тази действителност, която думите и обективите е невъзможно да опишат.

В дома за деца с увреждания и лишени от родителска грижа в Мездра получихме топло посрещане и останахме изненадани от отношението и възпитанието както на директорите на дома, така и на децата.
Лицата им сияеха от щастие, щом отвориха своите подаръци! Благодарността си изразиха не само словом, а и с хиляди силни прегръдки и щастливи подскоци!

Благодарим Ви от сърце, мили хора! Заедно събрахме над 1 тон хранителни продукти и напълнихме чувала на Дядо Коледа с прекрасни подаръци! Така зарадвахме над 100 души в област Враца! Благодарим на всеки един от вас, отделил от времето си, за да допринесе за осъществяването на инициативата на "Запази доброто"!

Благотворителната кампания „Запази доброто“ се реализира за трета поредна година.

 
2019-12-19 10:27:02