Благородна кауза обедини Мездра

Благородна кауза обедини Мездра

Благородна кауза обедини за поредна година ученици, учители и родители в Мездра: да подкрепят Изабела, Сияна и Цветозара, които страдат от детска церебрална парализа, както и техните семейства, в борбата им с коварното заболяване. За целта в навечерието на Коледа Средно училище „Иван Вазов“ организира благотворителен спектакъл под наслов „Балкански нрави“, който се превърна в истински Празник на човешката съпричастност и надеждата. Паралелно възпитаници на мездренската гимназия подредиха благотворителен базар, като средствата от продажбата на саморъчно изработените от тях сувенири отново бяха предназначени за лечението на трите деца.

По време на спектакъла подрастващите артисти от най-голямото учебно заведение в общината пяха и танцуваха, пресъздавайки на сцената в Club „Royal“ една феерична Приказка за доброто. В нея имаше коледни, народни и популярни естрадни песни. Имаше български фолклорни танци и емблематични танци от различни балкански страни. Имаше хумористични скечове и коледуване, съпроводено с благословии за здраве и берекет. Имаше дори кръшни цигански мелодии и индийски ритми. Всичко това - събрано в един пъстър калейдоскоп, претворил ескизи от традиционното музикално-песенно и танцово богатство на Балканите - и не само.

„Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете - докато можете!“ - това непреходно послание отправиха към всички участниците в спектакъла.

Накрая директорът на СУ „Иван Вазов“ Мариела Горанова съобщи добрата вест, че от продажбата на билети за благотворителния спектакъл и на сувенири от благотворителния базар са събрани общо 3 720 лева. Така всяко от семействата на Изи, Сиянка и Цвети получи по 1 240 лв. за лечението на своето дете. И - което е още по-важно - вяра и увереност, че „Мисията е възможна“. Когато каузата стане обща.

Показателни са думите на благодарност, които майката на едно от трите деца - Десислава Маньовска, отправи към Посланиците на доброто, присъединили се към благотворителната инициатива:

„Благодаря ви от сърце, от мое име и от името на цялото ми семейство, за това, че предпочетохте да не си затворите очите, а да подадете ръка. Безценна е тази подкрепа. Просто нямам думи, за да изкажа благодарността си, че за поредна година не забравяте Сиянка и, по един или друг начин, ни подкрепяте в тази наша борба.

Искам да ви кажа, че ние в никакъв случай няма да се откажем да се борим за това тя да бъде един самостоятелен човек. Never Give Up! Просто няма да се спрем, както и вие не го правете. Никога не се предавайте! Каквото й да ви се случи.

Пожелавам ви, преди всичко, да сте здрави и щастливи, усмихнати през Новата година! Весели празници, мили хора!“

 

 
2019-12-18 13:46:07