Над 300 деца в риск получиха коледни подаръци

Над 300 деца в риск получиха коледни подаръци

За трета поредна година Фондация „ADRA Bulgaria” зарадва с коледни подаръци деца в риск от община Мездра. По-случай Рождественските празници 301 малчугани в неравностойно положение и ученици от основен курс получиха подаръчни пакети, дарение от хуманитарната организация. Благотворителната инициатива се реализира със съдействието на Община Мездра по проекта „Деца помагат на деца“ (“Aktion Kinder helfen Kindern”), партньор по който е фондацията.

Всеки от пакетите съдържа дрехи, играчки, ученически пособия и лакомства, приготвени от деца от Германия, Австрия, Белгия, Люксембург, Франция, Холандия, Швейцария и др. за деца от Албания, Армения, България, Босна и Херцеговина, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Украйна, Черна гора и др.

Миналата Коледа „ADRA Bulgaria” изненада приятно за Рождество Христово 323 деца в риск от община Мездра, а по-миналата година - още 290. Съгласно волята на дарителя, пакетите се предоставят въз основа на данните за броя на децата от социално слаби семейства, подадени в Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ от детските и учебните заведения. 

 „Всеки пакет трябва да носи на децата в нужда посланието: „Ние мислим за вас!“, споделят координаторите на проекта. „Това е причината да включваме в нашите подаръчни пакети вкусотии и атрактивни подаръци - за да знаят децата в беда, че ги подкрепяме и искаме да се радват на живота. Това е нещо много важно за нас.“
2019-12-17 13:03:58