Представят „Коледна приказка“ в Мездра

Представят „Коледна приказка“ в Мездра

Дни преди Рождество Христово виртуозните оркестранти от Симфониета - Враца ще гостуват в Мездра с музикалния спектакъл „Коледна приказка“. На сцената ще им партнират самодейни състави от Народно читалище „Просвета-1925“, които ще представят коледен концерт. Културното събитие е от програмата на Община Мездра за коледно-новогодишните празници.

Музикалният спектакъл „Коледна приказка“ е една красива коледна история, разказана вълшебно от очарователната актриса Деляна Хаджиянкова. Със специалното участие на Валентина Корчакова (сопрано), солист на Националния музикален театър, и на популярния тенор Марио Николов.

В „Коледна приказка“ духът на Рождество Христово оживява с класики като „White Christmas“, „Let It Snow“, „Silent Night‘ и много други класически мелодии и песни в атрактивни нови аранжименти, заедно с оркестъра на Симфониета - Враца, с диригент Христо Павлов.

Програмата на коледния концерт на НЧ „Просвета-1925“  - Мездра включва коледни песни и фолклорни танци в изпълнение на Групата за стари градски песни „Мездрея“, Женския народен хор и Ансамбъл „Мездра“.

Концертът спектакъл е на 19 декември (четвъртък) от 17.30 часа в Дома на железничаря. Входът за зрители е свободен.   

 
2019-12-17 09:35:14