Кмет подари книги на първолаци

Кмет подари книги на първолаци

ОУ „Никола Вапцаров“ с. Селановци се включи активно в Националната седмица на четенето – 09.12. – 15.12.2019 година. Различни форми на инициативата обхванаха не само ученици и учители, но и цялата общност. Всяка сутрин, преди провеждането на традиционната вече гимнастика,  учениците и учителите  от първи до четвърти клас прочитаха  по една кратка поучителна приказка. Това “събуждане с приказка“ предизвика много емоции, защото децата сами извличаха поуката, а четящите възрастни не пропускаха да напомнят ползата от четенето.

Учениците 5. – 7. клас сами избраха стихотворения на Петя Дубарова само няколко дни след годишнината от нейното рождение и ги прочетоха пред съучениците си. Пуснати бяха и песни по някои от текстовете ѝ. Инициативата даде възможност да се проявят  и ученици, които получават допълнителна подкрепа, а успехът им затвърди убеждението, че активното четене ще гарантира успехите им.

Като  читатели се изявиха и родители, баби, служители в училището, които посетиха часове, в които четоха, заедно с учениците. Гост беше и кметът на Оряхово Росен Добрев.Той прочете приказката за неволята и коментира с първокласниците необходимостта всеки да работи активно за своя успех. Още в началото на часа подари на всяко дете книжка, за да се опитат да следят текста.

Калина Кунчева – учител по БЕЛ  представи на  учениците от пети и шекти клас платформата за стимулиране на осмислящото четене сред  децата – Книговище.бг, която по повод на седмицата на четенето обяви Национално състезание по четене и създаване на дигитално съдържание за училищни класове, както и безплатно използване на ресурсите за периода 9.12.2019 – 04.02.2020 година.


1


2019-12-16 15:14:09