Хиляда лампички светнаха на елхата в мездренско село

Хиляда лампички светнаха на коледна елха в мездренско село

Истинска коледна приказка сътвориха жителите на Зверино, за да поставят заедно символичното начало на приближаващите празници. Тя започна с благотворителен базар в Зверино и Оселна, на който бяха събрани 2448 лева, като в него ще се включат и хората от Игнатица.

На площада в селото, на който се бяха събрали стотици зверинчани, кметът Стоян Петров ги приветства с настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

В празничната програма се включиха децата от детската градина и СУ „Св. Кл.Охридски“ в Зверино. Дядо Коледа и Снежанка раздаваха подаръци и си снимаха за спомен от милото събитие.

Кулминацията на празника бе запалването на 1000 цветни лампички на високата 11 метра елха и празничната заря. Дядо Коледа и Снежанка поведоха първото хоро. Сред гостите на празника бяха председателят на ОбС Яна Нинова и съветниците Миро Аспарухов и Венета Петрова, както и Мирослав Захариев.

Празникът не би бил толкова красив без усилията на Кметство Зверино , Кметство Оселна , Пенсионерски клуб "Златица“ - Зверино, ДГ " Звездичка " - Зверино , Су " Св. Кл. Охридски " и  клуб  „Творилница“ с ръководител Маринела Илиева, БМЧК и Приятели на Искърското дефиле с ръководител Петя Илиева, ЕТ " Мая " - Славка Найденова, цветарски магазин - Зверино - Нели Цветкова, хранителни магазини „Пламен Йорданов-71” ЕООД и дамите Албена Драганова и Николета Стеева.

 Текст и снимки Борис Кръстев
2019-12-15 11:14:55