Събират хранителни продукти за хора в нужда

Събират хранителни продукти за хора в нужда

За пета поредна година Община Козлодуй участва в Националната кампания за подкрепа на крайно нуждаещия се български пенсионер, чрез която изразява уважение и съпричастност към тежката им съдба.

От 12 до 20 декември стартира кампанията за събиране на продукти за самотноживеещите и трудноподвижни възрастни хора в общината.

Всеки, който изрази готовност да участва напълно безкористно в кампанията, в подкрепа на българските пенсионери, може да закупи хранителни продукти: олио, захар, ориз, боб, леща, консерви, кори за баница, сирене, кашкавал, колбаси,  деликатесни продукти, плодове, бисквити, вафли, локум, кроасани, дребни пакетирани сладки и др.

В периода от 21 до 23 декември продуктите ще бъдат доставени от представители на общинска администрация и доброволци по домовете, с което ще се даде възможност да се подари надежда за хората, че не са сами и има на кого да разчитат.

Тази година в кампанията се включват още институции и организации. Двете училища в Козлодуй – СУ „Христо Ботев” и СУ „Св. св. Кирил и Методий” ще съдействат със събирането и раздаването на продуктите в града. ФБ групата „Подай ръка и предай нататък Козлодуй…България” също ще подпомогне благородната кампания. За втора поредна година в инициативата ще участват и тримата доброволци /общинският съветник Емилиян Кузов, Симеон Томов и Сержи Маринов/. През 2018 година те бяха събрали продукти, с които зарадваха пенсионери в Крива бара и Бутан.

 

Пунктове за събиране на продукти:

 

Магазин „Слик шоп” (магазин за алкохол и цигари срещу Зеления капан) от 9.00 часа до 00.00 часа, до 18 декември 2019 г.

 

Община Козлодуй – Дирекция „Хуманитарни дейности” от 8.00 часа до 17.00 часа, до 20 декември 2019 г.

За информация: Силвия Андреева и Виолета Маркова – тел. 0973/85-846

 

ФБ група „Подай ръка и предай нататък Козлодуй…България” – Данаил Поманов, до 18 декември 2019 г.

 

Общият брой на самотноживеещите и трудноподвижни пенсионери  в общината е 271 души. От тях в Хърлец – 60, Гложене – 64, Бутан – 98, Крива бара – 24 и Козлодуй – 25.

 

Този жест на толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност. Ние сме хора, имаме сърца и е важно да подкрепяме възрастните в трудни за тях моменти.

 
2019-12-12 10:10:04