Поетесата Рени Митева подреди първата си самостоятелна изложба

Поетесата Рени Митева подреди първата си самостоятелна изложба

Със съдействието на Градската художествена галерия поетесата Рени Митева подреди в Мездра първата си самостоятелна изложба - живопис и графика. Откриването на експозицията е от програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. Културното събитие уважиха събратя по перо, четка и дух на авторката, ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели. Сред тях бяха кметът на общината Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, председателят на НЧ "Просвета-1925" Валентин Вълчев и директорът на ОУ "Христо Ботев" Иван Иванчев, където Рени работи като учител
Експозицията включва 14 живописни и 2 графични творби, в които Рени Митева е пресъздала пейзажи от Северозапада.

"Благодаря ви, че уважихте този мой личен празник, сподели авторката. Искам да ви кажа, че няма значение какво работите - важното е да творите там, където работите. Това, което виждате, не е резултат на някакво специално умение, а на специални стремежи. Това, което искам, го постигам с много труд, а не само с това, което природата ми е дала."

Изложбата на Рени Митев може да разгледате до средата на месец януари във фоайето на втория етаж в сградата на Общинска администрация – Мездра.

 
2019-12-11 10:45:45