Откриха модерно гинекологично отделение в белослатинската болница

Откриха модерно гинекологично отделение в белослатинската болница

 

МБАЛ Бяла Слатина сбъдна още  една своя отколешна мечта- и за работещите в болницата медицински кадри и най- вече за пациентите от АГ отделението.

 Открито беше  изцяло ремонтираното отделение, където бъдещите майки ще имат възможността да се възползват от професионализма на лекарите- гинеколози и акушерки в една напълно обновена и отговаряща на всички изисквания база.

 Реализирането на настоящия проект е   по мярка „Подобряване на социалната инфраструктура“ по проект  „Красива България“ и е на стойност 226 157.00 лв., като от тях 110 817.00 лв. са от Проект „Красива България“, а 115 340.00 лв. представлява собственото финансиране.

 Ремонтът на АГ отделението се налагаше поради факта, че медицинските дейности се извършваха в помещения, които не отговаряха на съвременните изисквания, легловата база и санитарните възли бяха в изключително лошо състояние. Не беше правен основен ремонт от дълги години.  Правените  козметични ремонти, се обезсмислят поради  дългия период на експлоатация на сградата.

Гости на събитието бяха народният представител Красен Кръстев, кметът на общината- инж. Иво Цветков, Д- р Кети Ценова- директор на РЗИ Враца, Николай Димов- управител на МБАЛ Бяла Слатина.

Инж. Цветков дари на обновеното отделение осветена икона на Света Анна, дело на белослатинския художник Марио Беров.

 

 
2019-12-09 15:16:43