Готова е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници

Готова е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В нея са включени 10 културни и спортни събития. По традиция началото на празничните прояви ще бъде поставено на 9 декември (понеделник) от 17:30 ч. със запалване на светлините на коледните елхи на площад „България“ и в Археологически комплекс „Калето”.

Сред останалите акценти са откриване на самостоятелна изложба на Рени Митева, Дискусионна вечер „Писателски литературни юбилеи на 2019 г.”, Коледен празник на Литературен клуб „Христо Ботев” и кулинарна изложба на читалищата от общината.

В навечерието на Рождество Христово жителите и гостите на Мездра ще имат възможност да видят музикалния спектакъл на Симфониета - Враца „Коледна приказка“ и празничен концерт на НЧ „Просвета 1925”. Съвместната проява е на 19 декември (четвъртък) от 17:30 ч. в Дома на железничаря.

Навръх Бъдни вечер възпитаници на Детска градина „Роза“ ще коледуват за пръв път по домовете на граждани.

В празничния афиш са предвидени и две спортни събития - XV турнир по художествена гимнастика „Коледни звездички”, който ще се проведе на 14 декември (събота) и традиционният коледен турнир по шахмат, който е на 24 декември (вторник).

Новата 2020 г. ще бъде посрещната с общоградско тържество на площад „България” с участието на популярния изпълнител на народни песни Юри Крумов и на Новаченската духова музика. Фолклорната програма ще започне в 23:30 ч. на 31 декември. Малко преди полунощ слово ще произнесе кметът на общината Иван Аспарухов, а точно в 24:00 часа е началото на празничната заря.
2019-12-05 16:05:02