Онлайн бизнеса усвояват ученици от ПГТР в Румъния

Онлайн бизнеса усвояват ученици от ПГТР в Румъния

 

Учители и ученици от Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство- Враца посетиха училището Liceul Tehnologic Ticleni в Румъния по проект на програмата Еразъм+ “ BEING AWARE OF WORLD OF BUSINESS ONLINE”.

Целта на проекта е да улесни навлизането на учениците в света на бизнеса след дипломирането, чрез използване на онлайн инструменти. Отдава се особено значение на  метода на учене чрез работа, който ще позволи на учениците лесно да разбират изискванията, ограниченията и възможностите, предоставени от реалния свят на бизнеса.

На срещата, с партньорите по проекта Полша, България, Италия, Турция и Румъния ученици и учители представиха своите училища, техните региони и държави, както и възможностите за избора на кариера. Бяха представени материали, свързани с възможностите за намиране на работа, съществуващи в регионите на страните партньори. Представена бе информация за подготовката на CV, мотивационно писмо  и портфолио при кандидатстване за работа. Партньорите по проекта бяха приети от ръководството на община Тиклени.

 

 
2019-12-03 13:17:23