Обещаха: Мездра ще има модерна зала за спорт

Обещаха: Мездра ще има модерна зала за спорт

Да се довърши започнатият преди години строеж на многофункционална спортна зала в Мездра обеща новоизбраният кмет Иван Аспарухов. Той хвърли светлина върху моменти от сагата с прекратения градеж на мега съоръжението, което трябва да събира 1500 зрители, и заяви, че когато „знаеш къде са грешките, можеш да ги коригираш“.

Припомняме, че Аспарухов и предшественикът му Събков водиха дълъг задочен спор у кого е вината за зациклянето на мега строежа. За да обори политическия си опонент, новоизбраният кмет цитира констатация от 2016 година, в която се твърди, че градежът на залата напредвал задоволително към този момент.

„Според тези констатации, подписани лично от инж. Генади Събков, ясно се казва, че към 2016 година, (когато вече е стартирал неговият мандат) е свършена работа на стойност 1,542 млн. лв., а не както той твърдеше, че били потънали 8 млн. лв. в строежа. Освен това към този момент работата на строителя е определена за „професионална“, а дейностите – за "изпълнени в срок". Дори изрично се изказва удовлетворението на Община Мездра като възложител от темпа и на градежа и качеството на работата“, заяви още Аспарухов.

На въпрос дали тази зала изобщо някога ще стане факт, той отвърна с лаконичното: „Да, ще стане!“. 

Припомняме, че многофункционалното спортно съоръжение в Мездра трябваше да е напълно изградено още през 2015 година. Мега залата, която мездрени още чакат, трябва да предлага условия за 15 вида спорт и танци. В момента обаче теренът е с излята бетонова основа и от години работа там не се върши. 
2019-12-02 14:16:36