Козлодуй светна празнично! След това са Кнежа, Мизия и Враца

Козлодуй светна празнично! След това са Кнежа, Мизия и Враца

Започна официалното палене на коледните светлини в Северозапада. Първи празничният ритуал извършиха в Козлодуй. Празникът се проведе на площада пред хотел „Истър” с участието на невероятните аниматори от „Улица Вълшебна”. Специално за тържеството пристигна и любимият на всички  Дядо Коледа. В програмата се включиха уникалните танцьори от формация „ПловдивЪ”, а след на сцената се качи любимката на младежите – Михаела Маринова. Фойерверки озариха центъра на Козлодуй след запалването на коледните светлини.

Гирлянди, светещи завеси, лампички и звезди ще красят както улиците на града, така и на населените места. Традиционно, след празника в общинския център, тържествата продължават на 2 декември в Хърлец, на 4-ти - в Бутан, на 5-и - в Крива бара и на 9-и - в Гложене. По време на празничните събития ще има много изненади за малки и големи, обещаха от общинската администрация.

На 4 декември ще грейне елхата в Кнежа. За целта в града ще гостуват Дядо Коледа и внучката му Снежанка. В 17 часа на централния площад "Пенчо Янкулов" ще бъдат и любими приказни герои. Всички те, заедно с децата на Кнежа, ще запалят официално светлините на голямата елха и коледната украса в града, съобщиха в аванс от общинската администрация. 

Мизия светва празнично на 5 декември точно в 17.30 часа. В момента текат приготовленията по поставяне и украсяване на елхата, която по традиция краси площад „Свобода“ за празниците. Край нея за настроението на жителите и гостите ще се погрижат самодейни групи при читалище "Просвета 1915 г." и вокална група "Сребърни звънчета" при центъра за подкрепа на личностното развитие. Кметът Валя Берчева обещава изненада за всички присъстващи.

Във Враца традиционно празничното 8-метрово дърво на площада ще светне навръх Никулден – 6 декември. Събитието е предвидено за 16.30 ч. В същия ден по обяд ще се раздава курбан.

За празнично запалване на светлините се готвят и в Оряхово. Събитието е насрочено за вторник (10 декември) от 17 часа на площад „Дико Илиев“. Специални гости ще бъдат шоуменът Иво Танев и изпълнителката Мартина Иванова.

 

 
2019-12-02 10:37:46