Кнежа празнува 76 години град

Кнежа празнува 76 години град

С богата програма Кнежа отбеляза 76-та годишнина от обявяването си за град. Началото й бе  водосвет за здравето на всички кнежени в храм „Света Троица”, отслужен от отец Теодор. Тържествената вечер за годишнината на площад „Пенчо Янкулов” започна с издигането на знамената на  България, Кнежа и ЕС. С шествие всички гости се отправиха към паметника на загиналите във воините, последвани от групи от училищата и институциите в града, където бяха поднесени венци и цветя.

Кулминация на празника бе  тържествената програма в големия салон на читалище „Борба-1896”. Официални гости на годишнината бяха народните представители  Ралица Добрева и Владислав Николов, както и общинският съветник от Плевен Генади Тодоров.

Приветствие по случай празника отправи кметът Илийчо Лачовски, който заяви „Искам от сърце да благодаря на всички присъстващи, затова че заедно споделихме нашия празник! Благодаря и на всички наши съграждани, които през годините работиха упорито за доброто на града и общината и подкрепяха нашите усилия за развитието й! Нека все така - с достойнство и мъдрост да работим за просперитета на Кнежа! Желая на всички здраве и благоденствие, вяра, сили, кураж и увереност, за да продължим напред!Честит празник, скъпи съграждани!“ Жителите на Кнежа поздравиха още народният представител Владислав Николов и председателят на ОбС Катя Герговска.

За поредна година община Кнежа  отличи с плакети за дарителска дейност фирми и личности, които през годината са подкрепяли инициативите й.

Гвоздеят на програмата беше голямата звезда на българската поп музика Нели Рангелова, която изпя голяма част от златните си хитове и приповдигна празничното настроение в препълнения салон.

 
2019-11-24 12:22:12