Новият кмет на Мизия с мощна подкрепа от гражданите и правителството

Новият кмет на Мизия с мощна подкрепа от гражданите и правителството

Тържествена клетва положи новоизбраният кмет на община Мизия Валя Берчева. Тя получи множество поздравления от своите съграждани и мощна подкрепа заявена от областния управител Малина Николова.

„Държавната власт е с Вас и гарантирам, че Мизия ще се развива по един нов и модерен начин“, заяви областният управител. Валя Берчева прие символите на общината, декларирайки да я управлява честно, отговорно и прозрачно.

„Ще се водя от мисълта, че Мизия няма време, защото всички ние заслужваме облагородени райони, достъпни пътища, качествено почистване, граждански диалог, конкурентно образование. Не на последно място е нужно пробуждането на Мизия, за да върнем нашите деца тук“, заяви Валя Берчева. Кметицата се закани да бъде безкомпромисна към всеки, който отказва да работи за бъдещето на Мизия.

С мнозинство за председател на общинския съвет бе избрана Татяна Спасова от ГЕРБ, която заяви, че ще спазва закона и ще работи в името на община Мизия и нейните граждани. Заклеха се и общинските съветници Соня Манасиева, Ивета Цветанова, Цветан Петров, Сашка Началнишка, Иван Даков, Трифон Тодоров, Цветанка Дамянова, Лидия Методиева, Галя Ангелова, Пламен Герговски и Николай Иванов. За съветник е избран от гражданите и досегашният кмет д-р Виолин Крушовенски, но той отсъстваше от официалното събитие.

Официална клетва положиха и новоизбраните кметове. Това са Румен Шопов-на Липница, Илия Илиевски-на Крушовица и Демира Димитрова-на Софрониево.

Церемонията по встъпване на длъжност на новия кмет и общински съвет уважиха народният представител Красен Кръстев, кметът на Козлодуй Маринела Николова, кметът на Галиче Страхил Стоянов, общественици и десетки граждани.

 

 
2019-11-11 13:37:33