Христо Доков пое Криводол, Петър Комитски отново председател

Новият кмет на Криводол Христо Доков положи клетва

Новоизбраният кмет на община Криводол Христо Доков положи официално клетва. Символът на града-огърлица му беше връчена от областния управител Малина Николова.

„Благодаря на всички за доверието и подкрепата. Знам, че сега ще трябва да го оправдаем и тук пред вас обещавам, че няма да ви подведем. Сигурен съм, че всички заедно ще променим града и общината към по-добро“, категоричен бе Христо Доков.

Областният управител Малина Николова заяви, че местното самоуправление е основно право на гражданите и подчерта, че предстои по-доброто бъдеще на Криводол.

Официално встъпиха в длъжност и новоизбраните общински съветници. Това са представителите на ГЕРБ Петър Комитски, Момчил Върбанов,  Маргарита Кацарска, Евгени Ефремов, Константин Петров. От квотата на БДЦ в местния парламент влизат Валерий Гълъбов, Йордан Иванов, Николай Митрофанов, Румен Илиев и Цветомира Димова. Останалите три места в общинския съвет си поделят съответно БСП за България (Светлин Върбанов и Иван Иванов) и ДПС (Георги Костадинов). За председател на местния парламент бе избран Петър Комитски.

Клетва положиха и новоизбраните кметове на села в община Криводол. Това са Малин Тончев-на Ракево, Евгени Димитров-на Лесура, Илия Перчинков-на Краводер, Любомир Младенов-на Градешница, Найден Димов-на Пудрия и Красимир Гешев-на Галатин.

Областният управител пожела на новите управници здраве, сили, енергия, воля и дух, с които да реализират успешен и прогресивен Мандат 2019-2023г.
2019-11-06 15:52:46