Кмет на община и пълно мнозинство в ОбС постигна ГЕРБ в Козлодуй

Кмет на община и пълно мнозинство в ОбС постигна ГЕРБ в Козлодуй

Маринела Николова спечели доверието на 7 157 души и с обща подкрепа от 74% ще управлява община Козлодуй в следващите четири години.
Листата на ПП ГЕРБ също спечели безапелационно с почти 50% от общия брой гласували. 3 849 души са подкрепили общинските съветници, предложени от Маринела Николова, и това е абсолютен успех за ПП ГЕРБ в община Козлодуй. Единадесет общински съветници от предложените двадесет и един ще бъдат част от управлението в следващия мандат. Това са: инж. Янчо Янков, инж. Валентин Паньовски, адв. Елица Орманова, Драгомир Маринов – д-р на икономическите науки, Ангел Лалюв, д-р Веселка Цветкова, инж. Емилиян Кузов, Николинка Тодорова, инж. Гълъбин Младенов, Мая Йонова, Любомир Йотов.
„До момента ПП ГЕРБ е нямал мнозинство в ОбС и аз съм изключително благодарна на хилядите жители на община Козлодуй, които чуха нашите послания по време на кампанията, че само с мнозинство бихме могли да реализираме успешно политиките в полза на нашите съграждани. Вярвам, че и от останалите избрани общински съветници ще получаваме подкрепа.
Смятам, че сега, няколко дни след приключване на предизборната кампания, трябва да се успокоят страстите и да се направят нужните анализи. Опонентите ни, които получиха подкрепа да бъдат част от ОбС, се надявам да загърбят миналото и да са в готовност да работят единствено и само в интерес на гражданите на нашата община”, каза Маринела Николова.
Четири мандата имат общинските съветници от местна коалиция БДЦ, три – БСП, два – местна коалиция ДПС, НДСВ, един – ВМРО.
Кметство Бутан има нов кмет и това е Кирилка Асенова, която получи 54% подкрепа от жителите на селото. В Гложене Петко Петков спечели 78% от местния вот, в Крива бара и Хърлец остават успешните кметове Илиян Иванов и д-р Огнемир Симов.
На 5 ноември всички избрани кметове и общински съветници ще положат клетва в присъствието на областния управител Малина Николова. Церемонията е от 11.00 часа в заседателната зала на Община Козлодуй.
2019-10-29 16:41:22